Cibulové zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3624 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 183,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulové zelí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Asi 3 minuty ji povaříme v osolené vodě. |
2 | Na sádle zpěníme 1 jemně pokrájenou cibuli, přidáme uvařené a okapané cibulové kroužky, kmín, cukr a ocet. Vše krátce podusíme. |
3 | Cibulové zelí podáváme jako náhradu za čerstvé hlávkové zelí. |