Recept

Cukrové brambory v mandlovém těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36241
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Čokoláda hořká
150 g Cukr moučkový
160 g Mouka pšeničná hrubá
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formičky
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Mandlové těsto
200 g Cukr moučkový
200 g Mandle
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
22% Sacharidy 79 g
49% Tuky 37 g
4% Sodík 76 mg
30% Bílkoviny 17 g

Cukrové brambory v mandlovém těstě postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků.

2

Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept