Kubánská rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kubánská rýže
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36244 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
90 g | Hrášek |
150 g | Kukuřice |
60 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 348,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kubánská rýže postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a čištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a mírně smažíme a průběžně promícháváme 3-5 minut, až je cibule sklovitá. |
2 | Vložíme důkladně propláchnutou a okapanou rýži a průběžně ji promícháváme a opražíme. Přidáme omytá a pokrájená rajčata a vývar. |
3 | Nasypeme kukuřici, hrášek a rajský protlak a uvedeme do varu. Podusíme za občasného zamíchání 12-15 minut, až rýže změkne a tekutina se vypaří. |
4 | Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme česnek. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme. |