Lehká omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehká omeleta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36247 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 508,7mg |
Draslík | 896,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehká omeleta postup přípravy receptu:
1 | Náplň: rozehřejeme olej, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přidáme kolečka cukety a nakrájenou papriku, rajčata, tymián, osolíme a opepříme, 10 minut podusíme. |
2 | Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme, dochutíme pepřem a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme jej do rozmíchaných žloutků. |
3 | Rozpálíme polovinu másla. Když začne pěnit, nalijeme na něj polovinu směsi z vajec a 3 minuty smažíme zvolna. Přidáme polovinu náplně, přeložíme a podáváme. Postup opakujeme se zbylými vejci a náplní. |