Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36248

Ingredience

1 ks Ciabatta
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
60 g Shiitake houby
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
7% Sacharidy 25 g
34% Tuky 26 g
68% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Omeleta v ciabattě postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do misky, dochutíme pepřem a solí a rozšleháme s vodou.

2

Zahřejeme polovinu másla, vložíme nakrájené houby a 3-5 minut je zprudka smažíme, až změknou. Přidáme tymián, podle chuti osolíme

3

a opepříme. Udržujeme houby teplé.

4

Na jinou rozpálenou pánev přidáme zbylé máslo a pánvičkou zakroužíme, aby se rozprostřelo po dně a po stranách. Když začne máslo pěnit, vlijeme na pánev připravená vejce.

5

Omeletu smažíme středně zprudka, uvolníme okraje a pánev nakláníme, aby mohla syrová vejce vytéci ke kraji. Když omeleta mírně ztuhne a její spodní strana získá zlatohnědou barvu, pánev odstavíme.

6

Polovinu omelety vzdálenější od držadla pokryjeme houbami a prázdnou polovinu přes ně přetáhneme. Ohřátý a rozkrojený chléb ciabatta naplníme omeletou. Překrojíme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept