Omeleta v ciabattě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta v ciabattě
Omeleta v ciabattě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36248 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Ciabatta |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Shiitake houby |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 508,7mg |
Draslík | 325,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ciabatta, Shiitake houby, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta v ciabattě postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme do misky, dochutíme pepřem a solí a rozšleháme s vodou. |
2 | Zahřejeme polovinu másla, vložíme nakrájené houby a 3-5 minut je zprudka smažíme, až změknou. Přidáme tymián, podle chuti osolíme |
3 | a opepříme. Udržujeme houby teplé. |
4 | Na jinou rozpálenou pánev přidáme zbylé máslo a pánvičkou zakroužíme, aby se rozprostřelo po dně a po stranách. Když začne máslo pěnit, vlijeme na pánev připravená vejce. |
5 | Omeletu smažíme středně zprudka, uvolníme okraje a pánev nakláníme, aby mohla syrová vejce vytéci ke kraji. Když omeleta mírně ztuhne a její spodní strana získá zlatohnědou barvu, pánev odstavíme. |
6 | Polovinu omelety vzdálenější od držadla pokryjeme houbami a prázdnou polovinu přes ně přetáhneme. Ohřátý a rozkrojený chléb ciabatta naplníme omeletou. Překrojíme a servírujeme. |