Recept

Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36249
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
200 g Klobása uzená
150 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Oštiepok
2 ks Vejce slepičí
350 g Zelí kysané
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
23% Sodík 453 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve vývaru ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně pomeleme.

2

Do misky nastrouháme 100 g ovčího uzeného sýru Oštiepok a 100 g si nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si pikantní uzenou klobásu.

3

V míse pomleté brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem ho rozválíme na sílu asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme nakrájené plátky sýra, na něj položíme za sebou 2 nožičky klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme.

4

Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C.

5

Závin po 15 - 20 minutách potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a závin zprudka dopečeme (přibližně 5 - 8 minut při 220°C), až je kůrka zlatá.

6

Závin nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept