Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36252

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
350 g Treska uzená
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 864kJ
1% Sacharidy 4 g
42% Tuky 32 g
37% Sodík 737 mg
63% Bílkoviny 36 g

Omeleta Bennett postup přípravy receptu:

1

Žloutky a bílky oddělíme do misek. Ke žloutkům přidáme 2 lžíce smetany a metlou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme 1 lžíci sněhu, promícháme a zlehka vmícháme zbylý sníh, vykostěnou, na kousky nalámanou uzenou tresku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Nakonec směs opepříme.

2

Ve velké pánvi zpěníme máslo, nalijeme připravenou směs a necháme ji vespod ztuhnout. Potom špachlí omeletu nadzvedneme, aby tekutá směs mohla stéct od středu ke stěnám pánve.

3

Omeletu posypeme zbylým sýrem, zalijeme zbylou smetanou, vložíme pod rozpálený gril a dopečeme.

4

Upečená omeleta má být na povrchu zlatavá. Ihned podáváme.

Poznámka

Omeletu nesolíme, uzená treska je slaná dost.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept