Madridská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Madridská omeleta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36259 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
250 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 495,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Madridská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kostičky brambor a cibule a zamícháme. Dozlatova osmahneme. Přebytečný olej z pánve vylijeme. |
2 | Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou. Vejce nalijeme na pánev a zamícháme se zeleninou. Smažíme asi 10 minut, až vejce téměř ztuhnou, potom pánev umístíme na 1–2 minuty pod horký gril, aby byla omeleta i na povrchu zlatavě hnědá. |
3 | Vyklopíme ji na vyhřátý talíř a na čtvrtiny ji rozkrájíme. Zdobíme ji nasekanou petrželovou natí. |