Jednoduchý recept

Zapečené čerstvé sardinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36261

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
1,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Parmezán
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
3% Sacharidy 10 g
56% Tuky 42 g
29% Sodík 579 mg
117% Bílkoviny 66 g

Zapečené čerstvé sardinky postup přípravy receptu:

1

Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené cukety a smažíme do zlatova 5 minut. Vmícháme do směsi 2 lžíce tymiánu.

2

Polovinu osmažených cuket a cibule dáme do zapékací mísy (vymažeme lžící oleje), přidáme plátky sardinek a posypeme je polovinou parmezánu. V další vrstvě bude zbytek smažených cuket a cibule a zbývající tymián.

3

Rozšleháme v misce vejce s mlékem, sůl, pepř a směsí polijeme horní vrstvu v zapékací míse. Posypeme zbylým parmezánem.

4

Pečeme 25 minut v předehřáté troubě. Podáváme horké.

Poznámka

Sardinky vykuchané, rozkrojené na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept