Treska indická s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska indická s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36263 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1,5 dl | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín římský, Kokosové mléko, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska indická s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme sůl, pepř, rybí plátky a osmahneme po obou stranách do hněda. Vyndáme je z pánve a dáme stranou. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, pokrájenou červenou papriku, kmín, kurkumu, koriandr, garam masalu a smažíme 2 minuty. Přidáme pokrájená rajčata, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve rybí plátky a podusíme je 8 minut. |
2 | Vyndáme je z pánve, dáme na servírovací mísu a udržujeme teplé. Do pánve přidáme kokosové mléko a prohřejeme. |
3 | Omáčkou přelijeme rybí plátky a ihned podáváme. |