Jednoduchý recept

Sledě s omáčkou pesto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36264

Ingredience

8 ks Ančovička - filety
30 ks Bazalka
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
225 g Rajčata
800 g Sleď čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
2% Sacharidy 7 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 132 mg
82% Bílkoviny 46 g

Sledě s omáčkou pesto postup přípravy receptu:

1

V předehřátém grilu pečeme ryby 10 minut po každé straně. Ve woku rozehřejeme lžíci olivového oleje. Do woku přidáme pokrájená rajčata, ančovičky a smažíme 5 minut.

2

Do mixéru dáme piniová semínka, bazalku, zbývající olej, česnek a rozmixujeme na hladkou pastu. Směs pesto přidáme do pánve s rajčaty a ančovičkami a necháme prohřát.

3

Část pesta dáme na jednotlivé talíře, položíme na něj ryby a zbytkem pesta přelijeme.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Bazalka - lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept