Zelňačka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s paprikou
Zelňačka s paprikou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36267 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Celer - nať |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
12 g | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 223,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky, bílou nebo zelenou papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na nudličky. |
2 | Zelí s paprikou vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme asi 20 minut. |
3 | Před koncem vaření přimícháme posekanou celerovou nať, dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat. |