Ovoce v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v čokoládě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36270 |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
12 ks | Jahody zahradní |
12 ks | Physalis (mochyně) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 194,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Physalis (mochyně) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nalámeme na kousky a v horké vodní lázni za stálého míchání rozpustíme. |
2 | Tenké lístky okolo plodu mochyně odtáhneme, jahody omyjeme a stopku na nich necháme. |
3 | Ovoce podržíme za stopky a namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Urovnáme je na tác vyložený pečicím papírem a necháme vychladnout, aby čokoláda úplně ztuhla. |
4 | Ovoce upravíme na talířky a podáváme. |