Jednoduchý recept

Losos vařený s penne

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36273

Ingredience

3 ks Citrony
1 špetka Estragon
1 špetka Kopr čerstvý
4 plátek Losos - filety
1,5 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
450 g Těstoviny penne
2,5 l Voda pitná
1,8 dl Víno bílé
60 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 935kJ
27% Sacharidy 97 g
36% Tuky 27 g
46% Sodík 927 mg
30% Bílkoviny 17 g

Losos vařený s penne postup přípravy receptu:

1

Do velké teflonové pánve dáme plátky lososa. Přidáme máslo (3 lžíce), špetku mořské soli, víno, kuličky pepře, estragon, citron a kopr. Pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 10 minut na mírném ohni.

2

Opatrně vyndáme rybí plátky, necháme je okapat a tekutinu uschováme. Odstraníme a vyhodíme kůži a páteř. Maso dáme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.

3

Přivedeme k varu hrnec osolené vody. Dáme do něj penne a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté je scedíme, zastříkneme zbývajícím olejem, přemístíme na ohřátou mísu a na ně dáme porce lososa a udržujeme teplé.

4

Rozpustíme v pánvi máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty, vmícháme mléko a 7 lžic tekutiny, v níž se vařily plátky lososa. Přidáme citronovou kůru a šťávu a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme řeřichu, promícháme, osolíme a opepříme.

5

Omáčkou přelijeme rybí plátky a těstoviny a ihned podáváme.

Poznámka

1 citron pokrájený na plátky a ze 2 citronů šťávu a kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept