Losos vařený s penne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos vařený s penne
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36273 |
Ingredience
3 ks | Citrony |
1 špetka | Estragon |
1 špetka | Kopr čerstvý |
4 plátek | Losos - filety |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Řeřicha |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
450 g | Těstoviny penne |
1,8 dl | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 216,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř černý celý, Řeřicha, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos vařený s penne postup přípravy receptu:
1 | Do velké teflonové pánve dáme plátky lososa. Přidáme máslo (3 lžíce), špetku mořské soli, víno, kuličky pepře, estragon, citron a kopr. Pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 10 minut na mírném ohni. |
2 | Opatrně vyndáme rybí plátky, necháme je okapat a tekutinu uschováme. Odstraníme a vyhodíme kůži a páteř. Maso dáme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. |
3 | Přivedeme k varu hrnec osolené vody. Dáme do něj penne a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté je scedíme, zastříkneme zbývajícím olejem, přemístíme na ohřátou mísu a na ně dáme porce lososa a udržujeme teplé. |
4 | Rozpustíme v pánvi máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty, vmícháme mléko a 7 lžic tekutiny, v níž se vařily plátky lososa. Přidáme citronovou kůru a šťávu a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme řeřichu, promícháme, osolíme a opepříme. |
5 | Omáčkou přelijeme rybí plátky a těstoviny a ihned podáváme. |
Poznámka
1 citron pokrájený na plátky a ze 2 citronů šťávu a kůru.