Platýsová filátka s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýsová filátka s hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36274 |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 g | Hroznové víno |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mléko nízkotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Platýz - filety |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 609,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hroznové víno, Kopr čerstvý, Platýz - filety, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko nízkotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýsová filátka s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple. |
2 | Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme. |
Poznámka
Platýs bez kůže. Doporučujeme podávat s rýží.