Recept

Valašská švestková omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36275

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
2,5 dl Mléko plnotučné
400 g Povidla švestková
1 kávová lžička Med včelí
1 kávová lžička Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 362kJ
21% Sacharidy 77 g
3% Tuky 3 g
0% Sodík 0 mg
6% Bílkoviny 3 g

Valašská švestková omáčka postup přípravy receptu:

1

Ve vlahém mléce rozmícháme dohladka švestková povidla. (Můžeme je rozmixovat.) Přidáme cukr krupici, skořicový cukr, med, rum a šleháme do rozpuštění všech ingrediencí.

2

Švestkovou omáčku podáváme studenou.

Poznámka

Studenou švestkovou omáčkou poléváme bramborové knedlíky nebo rýžovou mléčnou kaši. Knedlíky nebo rýži pocukrujeme, posypeme nastrouhanou čokoládou, zdobíme ovocem, šlehačkou apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept