Koláč se špenátem a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se špenátem a pórkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36276 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
2 ks | Vejce slepičí |
Těsto | |
---|---|
90 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 184,9mg |
Draslík | 406,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se špenátem a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Těsto: smícháme mouku, sůl, přidáme máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit. |
2 | Těsto vyválíme, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou. |
3 | Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi. |
4 | Korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a papír. |
5 | Náplň: rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájené pórky a 5 minut je zprudka opékáme, až získají zlatohnědý odstín. Přidáme špenát a zahříváme ještě asi 2 minuty. Vzniklou směsí naplníme korpus. |
6 | Smícháme vejce, mléko, smetanu a sýr, dochutíme pepřem a solí. Směs nalijeme na zeleninu do korpusu. Pečeme na 180 °C asi 25 minut, až náplň zezlátne a ztuhne. |
Poznámka
Koláč podáváme teplý nebo studený.