Recept

Koláč se špenátem a pórkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36276
Kategorie: Pizza

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
100 g Sýr Gruyére
2 ks Vejce slepičí
Těsto
90 g Máslo čerstvé
175 g Mouka pšeničná hladká
3 g Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
10% Sacharidy 36 g
53% Tuky 40 g
38% Sodík 768 mg
29% Bílkoviny 17 g

Koláč se špenátem a pórkem postup přípravy receptu:

1

Těsto: smícháme mouku, sůl, přidáme máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.

2

Těsto vyválíme, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou.

3

Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi.

4

Korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a papír.

5

Náplň: rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájené pórky a 5 minut je zprudka opékáme, až získají zlatohnědý odstín. Přidáme špenát a zahříváme ještě asi 2 minuty. Vzniklou směsí naplníme korpus.

6

Smícháme vejce, mléko, smetanu a sýr, dochutíme pepřem a solí. Směs nalijeme na zeleninu do korpusu. Pečeme na 180 °C asi 25 minut, až náplň zezlátne a ztuhne.

Poznámka

Koláč podáváme teplý nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept