Jednoduchý recept

Bramborové a rybí smaženky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36277

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kari pasta
6 polévková lžíce Olej rostlinný
150 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
500 g Treska skvrnitá
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 461kJ
11% Sacharidy 38 g
9% Tuky 7 g
40% Sodík 796 mg
61% Bílkoviny 34 g

Bramborové a rybí smaženky postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.

2

Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.

3

Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.

4

Poté je necháme osušit a podáváme horké.

Poznámka

Treska zbavená kůže a vykostěná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept