Recept

Obrácený sýrový koláč

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 36278

Ingredience

500 g Cuketa
250 g Listové těsto
90 g Mozzarella
1 kávová lžička Máta
3 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pesto
90 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 338kJ
9% Sacharidy 31 g
51% Tuky 38 g
46% Sodík 917 mg
42% Bílkoviny 23 g

Obrácený sýrový koláč postup přípravy receptu:

1

Cukety nastrouháme, dáme je do cedníku a necháme asi 10 minut okapat. Vymačkáme a vysušíme je papírovými ubrousky.

2

Z těsta vyválíme čtverec asi o 2,5 cm větší, než je pekáč. Smícháme cukety s nastrouhaným parmezánem, mozzarellou, 2 rozšlehanými vejci, pestem, drceným česnekem a mátou, podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme do pekáče. Těstem směs v pekáči přikryjeme a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme nožem zářezy.

3

Ze zbytků těsta vykrájíme tvořítky na cukroví ozdobné tvary. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobné tvary na něj položíme a potřeme je také vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě asi půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept