Obrácený sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácený sýrový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 36278 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
250 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Máta |
90 g | Mozzarella |
3 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
5 g | Sůl |
90 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 218,1mg |
Draslík | 431,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Máta, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mozzarella, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácený sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | Cukety nastrouháme, dáme je do cedníku a necháme asi 10 minut okapat. Vymačkáme a vysušíme je papírovými ubrousky. |
2 | Z těsta vyválíme čtverec asi o 2,5 cm větší, než je pekáč. Smícháme cukety s nastrouhaným parmezánem, mozzarellou, 2 rozšlehanými vejci, pestem, drceným česnekem a mátou, podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme do pekáče. Těstem směs v pekáči přikryjeme a okraje odkrojíme. Na povrchu těsta uděláme nožem zářezy. |
3 | Ze zbytků těsta vykrájíme tvořítky na cukroví ozdobné tvary. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobné tvary na něj položíme a potřeme je také vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě asi půl hodiny. |