Cibulová omáčka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová omáčka se smetanou
Cibulová omáčka se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36279 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
60 g | Cibulka jarní |
30 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Ocet vinný |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 242,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová omáčka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku i s natí na malá kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme světle hnědou cibulovou jíšku, přilijeme vodu, metlou důkladně rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, osladíme a přilijeme smetanu a trochu octa. Ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. |
3 | Cibulovou omáčku podáváme s vařenými bramborami a každou porci posypeme jarní cibulkou. |