Fazolové lusky dušené s karotkou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené s karotkou a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3628 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory rané |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Karotka baby |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 558,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Karotka baby, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené s karotkou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené brambory, osolíme, podlijeme a 5 minut dusíme. |
2 | Potom přidáme na šikmo nakrájené fazolky a karotku nakrájenou na malé kostičky. |
3 | Nakonec pokrm přisolíme a dusíme doměkka. |