Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36280 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
400 g | Jahody zahradní |
50 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Perník |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Sůl mořská |
300 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 185,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Perník, Sůl mořská, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme. |
2 | Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky. |
3 | Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu. |
4 | Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Zdobíme čerstvými jahodami.