Koprová omáčka se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka se salátem
Koprová omáčka se salátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36281 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
800 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Nové koření celé |
30 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Salát hlávkový |
200 ml | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 242,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová omáčka se salátem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, může být i z kostky, přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Povaříme aspoň 20 minut, část tekutiny se odpaří a vývar natáhne vůni koření. Mezitím uvaříme natvrdo dvě vejce, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. |
2 | Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do vývaru, promícháme, osolíme, opepříme a provaříme. Vyndáme z omáčky nové koření a bobkový list. |
3 | Hlávkový salát nakrájíme na slabé nudličky, kopr posekáme a vařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme vše do omáčky, krátce povaříme, zjemníme máslem, dochutíme octem a můžeme podávat. |