Jednoduchý recept

Koprová omáčka se salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 36281
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

5 g Bobkový list
800 ml Hovězí vývar základní
25 g Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká
5 g Nové koření celé
30 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
120 g Salát hlávkový
200 ml Smetana zakysaná 14%
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
77% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Koprová omáčka se salátem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar, může být i z kostky, přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Povaříme aspoň 20 minut, část tekutiny se odpaří a vývar natáhne vůni koření. Mezitím uvaříme natvrdo dvě vejce, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.

2

Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do vývaru, promícháme, osolíme, opepříme a provaříme. Vyndáme z omáčky nové koření a bobkový list.

3

Hlávkový salát nakrájíme na slabé nudličky, kopr posekáme a vařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme vše do omáčky, krátce povaříme, zjemníme máslem, dochutíme octem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept