Chlebový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 36283 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
125 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mozzarella |
90 g | Pesto |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 230,4mg |
Draslík | 139,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mozzarella, Pesto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový koláč postup přípravy receptu:
1 | Chleba zbavíme kůrky, potřeme pestem a vyrovnáme v jedné vrstvě na pekáč. |
2 | Smícháme 4 rozšlehaná vejce, smetanu a mléko, směsí zalijeme krajíce chleba a vše posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Pečeme do zlatohněda 35–40 minut v předehřáté troubě při 200 °C. |
Poznámka
Koláč při pečení trochu naskočí, ale na rozdíl od suflé jej před podáváním můžeme nechat i 5 minut stát.