Recept

Jáhlové knedlíky s perníkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36284
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
250 g Jáhly - loupané proso
100 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
200 g Perník
1,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tvaroh tvrdý
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 293kJ
29% Sacharidy 106 g
42% Tuky 31 g
18% Sodík 360 mg
38% Bílkoviny 21 g

Jáhlové knedlíky s perníkem postup přípravy receptu:

1

Jáhly v sítu promyjeme 1 litrem vařící vody. Dáme je do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pomalu za častého míchání uvaříme hustou kaši.

2

V míse si utřeme měkké máslo (30 g) s vejci do pěny. Přimícháme postupně jáhlovou kaši a postupně přimícháváme po lžících polohrubou mouku. Dáme ji tolik, až nám vznikne tuhé těsto. Z těsta odkrajujeme lžící těsto, z kterého vytvoříme malé knedlíčky. Odkládáme je na pomoučený vál.

3

V hrnci si uvaříme 2,5 litru vody s lžičkou soli. Knedlíčky hážeme opatrně do vařící vody, promícháme a vaříme je přibližně 5 minut. Po 5 minutách vyjmeme jeden knedlíček, rozkrojíme a tak zjistíme, jestli je dostatečně uvařený.

4

Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou, nastrouhaným perníkem, rozdrobíme na každou porci vrchovatou lžíci tvrdého tvarohu a přelijeme každou porci 2 lžícemi rozpuštěného másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept