Kořeněná pečená jablka s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná pečená jablka s ořechy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 36287 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
25 g | Máslo čerstvé |
85 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 385,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná pečená jablka s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Z omytých jablek opatrně seřízneme vršky a necháme je stranou. Jádřince z jablek odstraníme a jablka pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Ořechy, rozinky, cukr, máslo a skořici rozmixujeme nahrubo. |
3 | Otvory po jádřincích naplníme rozmixovanou směsí a přiklopíme seříznutým vrškem. Jablka postavíme do zapékací mísy a přilijeme vodu do výšky 1cm. |
4 | Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a jablka pečeme asi 30 minut doměkka. |
5 | Dezert podáváme teplý, s kopečkem zakysané smetany. |