Omáčka ze sušených hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ze sušených hrušek
Omáčka ze sušených hrušek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36288 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
400 g | Hrušky sušené |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Bramborové noky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 600,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Bramborové noky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ze sušených hrušek postup přípravy receptu:
1 | Sušené hrušky vložíme do rendlíku, zalijeme horkou vodou a dvacet minut povaříme. Přímo v rendlíku hrušky s vodou rozmixujeme tyčovým mixérem, podle chuti dosladíme, ještě krátce povaříme a odstavíme. |
2 | Hruškovou omáčku podáváme horkou s vařenými bramborovými noky, každou porci zdobíme šlehačkou. |