Omáčka z klobásy se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z klobásy se smetanou
Omáčka z klobásy se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 36289 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
200 g | Brambory vařené |
400 g | Klobása uzená |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Nové koření celé |
50 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
250 g | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 202,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Nové koření celé, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z klobásy se smetanou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přilijeme vodu, ocet, metlou důkladně rozmícháme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu. |
2 | Klobásy nakrájíme na kolečka, přidáme do omáčky, krátce povaříme a jakmile omáčka začne vonět po klobáse, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a odstavíme. |
3 | Klobásovou omáčku podáváme s vařeným bramborem. |