Fazolky dušené s kyselou smetanou a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky dušené s kyselou smetanou a koprem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3629 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
750 g | Fazolové lusky zelené |
10 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 539,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky dušené s kyselou smetanou a koprem postup přípravy receptu:
1 | Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka téměř do vysmahnutí šťávy. |
2 | Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce podusíme. |
3 | Nakonec přidáme omytý a jemně nasekaný kopr a citronovou šťávu. |