Omáčka s česnekem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s česnekem a smetanou
Omáčka s česnekem a smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36291 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 g | Česnek |
100 g | Cibule |
4 g | Majoránka |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 277,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s česnekem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme polovinu mouky, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vodou, octem, metlou dobře rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a povaříme. Do smetany přimícháme druhou polovinu mouky, přidáme do omáčky a dovaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. |
2 | Omáčku podáváme s vařenými bramborami. |