Jednoduchý recept

Králík se smetanovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 36299
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 g Bobkový list
200 g Brambory vařené
30 g Česnek
50 g Cibule
1 kg Králík
50 g Mouka pšeničná hladká
5 g Nové koření celé
3 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
250 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 431kJ
8% Sacharidy 27 g
55% Tuky 41 g
80% Sodík 2 g
143% Bílkoviny 81 g

Králík se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.

2

Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.

3

Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept