Jednoduchý recept

Omáčka z povidel s rumem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 36301
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
200 g Povidla švestková
50 ml Rum
250 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
11% Sacharidy 41 g
16% Tuky 12 g
49% Sodík 972 mg
7% Bílkoviny 4 g

Omáčka z povidel s rumem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme povidla, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme aspoň 10 minut. Nakonec přidáme kousek másla, přilijeme trochu rumu, osolíme a ještě krátce provaříme.

2

Odstavíme a ještě teplou omáčku ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept