Omáčka z povidel s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z povidel s rumem
Omáčka z povidel s rumem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36301 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Povidla švestková |
50 ml | Rum |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 0,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Povidla švestková, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z povidel s rumem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme povidla, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme aspoň 10 minut. Nakonec přidáme kousek másla, přilijeme trochu rumu, osolíme a ještě krátce provaříme. |
2 | Odstavíme a ještě teplou omáčku ihned podáváme. |