Omáčka z jablek, hrušek a švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z jablek, hrušek a švestek
Omáčka z jablek, hrušek a švestek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36303 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
5 g | Hřebíček |
200 g | Hrušky |
200 g | Jablka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Skořice mletá |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Bramborové noky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní), Bramborové noky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z jablek, hrušek a švestek postup přípravy receptu:
1 | Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Švestky nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme skořicí, cukrem, solí a hřebíčkem. Přivedeme k varu a vaříme aspoň 20 minut. |
2 | Mouku rozmícháme ve smetaně a pomalu přilijeme do omáčky. Krátce povaříme a ještě teplou omáčku podáváme s bramborovými noky. |