Bramborové knedlíčky pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíčky pečené
Bramborové knedlíčky pečené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36304 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 134,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíčky pečené postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, kmín, majoránku, sůl a vypracujeme těsto. |
2 | Plech pomažeme v silné vrstvě sádlem, lžící z těsta tvoříme knedlíčky a pokládáme je vedle sebe na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut, až bude povrch knedlíčků zlatavý. |
3 | Podáváme ještě teplé. |
Poznámka
Knedlíčky jsou vhodné jako příloha k pečenému masu se zelím.