Jednoduchý recept

Bramborákový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36305

Ingredience

2 kg Brambory
500 ml Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 785kJ
16% Sacharidy 58 g
23% Tuky 17 g
66% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Bramborákový koláč postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vyždímáme z nich vodu, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem, osolíme, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme řídké těsto.

2

Hlubší plech vymažeme máslem v silné vrstvě, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Bramborák musí být na spodní straně zlatý do červena.

3

Ještě teplý bramborák nakrájíme jako koláč, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept