Bramborákový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborákový koláč
Bramborákový koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36305 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 546,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborákový koláč postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vyždímáme z nich vodu, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem, osolíme, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme řídké těsto. |
2 | Hlubší plech vymažeme máslem v silné vrstvě, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Bramborák musí být na spodní straně zlatý do červena. |
3 | Ještě teplý bramborák nakrájíme jako koláč, rozdělíme na talíře a podáváme. |