Bramborová babucha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová babucha
Bramborová babucha
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36306 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová babucha postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na středním struhadle. |
2 | Očistíme cibuli s česnekem, drobně je pokrájíme a zpěníme na rozpáleném sádle (1 lžíce) dorůžova, pak ji s omastkem přidáme do mísy k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Těsto dobře promícháme. |
3 | Dvěma lžícemi sádla si vymažeme vyšší pečicí plech a babuchu rozetřeme na celou plochu tak, aby okraje těsta byly trochu zvednuté o okraj plechu. |
4 | Babuchu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 30–40 minut. Je upečená, když má zlatohnědé okraje. |
5 | Po vyjmutí z trouby potřeme babuchu (hlavně opečené okraje) tuhým máslem, pokrájíme ji na kostky a podáváme. |