Jednoduchý recept

Beskydský bramborák s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36308

Ingredience

800 g Brambory
2 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek
houbová smaženice
450 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 296kJ
11% Sacharidy 38 g
17% Tuky 13 g
27% Sodík 545 mg
24% Bílkoviny 13 g

Beskydský bramborák s houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, vajíčko a čerstvě pomletý pepř. Bramborové těsto dobře promícháme.

2

Očistíme a omyjeme čerstvé lesní houby, pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozpáleném olivovém oleji s máslem (2 lžíce) je podusíme. Osolíme mořskou solí, posypeme pepřem 4 barev, ochutíme drceným kmínem a osmažíme je dozlatova.

3

V druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Pánev budeme vytírat postupně mašlovačkou, namočenou do oleje, spotřebujeme přibližně 4 lžíce. Na něm postupně usmažíme bramborové placky – bramboráky - z obou stran dozlatova. Na jeden bramborák nabereme 1.5 lžíce těsta, které na pánvi rozetřeme na tenkou placku.

4

Na každý bramborák dáme 1 – 2 lžíce houbové smaženice, bramborák v polovině přehneme a tak servírujeme na talíři i ostatní usmažené bramboráky. Podáváme je horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept