Beskydský bramborák s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydský bramborák s houbami
Beskydský bramborák s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36308 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
houbová smaženice | |
---|---|
450 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 111,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydský bramborák s houbami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, vajíčko a čerstvě pomletý pepř. Bramborové těsto dobře promícháme. |
2 | Očistíme a omyjeme čerstvé lesní houby, pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozpáleném olivovém oleji s máslem (2 lžíce) je podusíme. Osolíme mořskou solí, posypeme pepřem 4 barev, ochutíme drceným kmínem a osmažíme je dozlatova. |
3 | V druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Pánev budeme vytírat postupně mašlovačkou, namočenou do oleje, spotřebujeme přibližně 4 lžíce. Na něm postupně usmažíme bramborové placky – bramboráky - z obou stran dozlatova. Na jeden bramborák nabereme 1.5 lžíce těsta, které na pánvi rozetřeme na tenkou placku. |
4 | Na každý bramborák dáme 1 – 2 lžíce houbové smaženice, bramborák v polovině přehneme a tak servírujeme na talíři i ostatní usmažené bramboráky. Podáváme je horké. |