Jednoduchý recept

Bramborové lívance z vařených brambor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 36309

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
200 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 805kJ
22% Sacharidy 81 g
9% Tuky 6 g
105% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Bramborové lívance z vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Vychladlé vařené brambory oloupeme, rozmačkáme, přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tužší těsto, rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme tenké lívance.

2

V pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme jednotlivé lívance nasucho, hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem, zavineme a ještě teplé podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept