Recept

Valašské brynzové halušky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Valašské brynzové halušky 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36310
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
150 g Klobása uzená
250 g Mouka polohrubá
50 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
250 g Sýr Brynza
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 655kJ
19% Sacharidy 67 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 652 mg
56% Bílkoviny 32 g

Valašské brynzové halušky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na struhadle najemno nastrouháme. V míse je dobře promícháme s polohrubou moukou, vajíčkem, solí, těsto by mělo být mírně vláčné – ani velmi tuhé, ani řídké.

2

Slaninu a klobásu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.

3

Do většího hrnce si dáme vařit vodu se solí a když přijde k varu, těsto do vody pomocí ploché vařečky pasírujeme přes haluškovač – děrované síto. Halušky ve vodě promícháme, musí vyplavat, a vaříme je přibližně 2–3 minuty. Pak je sítem vyjmeme, dáme do mísy a promícháme s brynzou.

4

Brynzové halušky podáváme horké a na každou porci dáme 1–2 lžíce slaniny s klobásou.

Poznámka

Těsto na halušky připravíme vždy v poměru 2:1 (2 díly brambory + 1 díl mouky.)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept