Jednoduchý recept

Cuketové karbanátky s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36313
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 stroužek Česnek
500 g Cuketa
150 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
0,5 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 632kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 7 g
27% Sodík 530 mg
13% Bílkoviny 7 g

Cuketové karbanátky s hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.

2

Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.

3

Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept