Cuketové karbanátky s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketové karbanátky s hříbky
Cuketové karbanátky s hříbky
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36313 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
150 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 565,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Hříbky čerstvé, Majoránka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketové karbanátky s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno. |
2 | Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance. |
3 | Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany. |