Bylinkové palačinky z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové palačinky z cukety
Bylinkové palačinky z cukety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36315 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Kerblík |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Ovesné vločky |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 252,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 362,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kerblík, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové palačinky z cukety postup přípravy receptu:
1 | Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ní 4 lžíce ovesných vloček a necháme 1 hodinu odpočinout. |
2 | Omyjeme petrželku, pažitku, kopr, kerblík, bylinky drobně pokrájíme a přidáme k cuketě. Ještě k ní přidáme vejce, čerstvě pomletý pepř, sůl, Vegetu a hladkou mouku. Směs dobře vymícháme. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej a malou naběračkou nabíráme těsto, které klademe na rozpálený olej, stěrkou palačinky rozetřeme a usmažíme dozlatova z obou stran. Podáváme je horké. |