Recept

Jáhlové šišky s mákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 36316

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
250 g Jáhly - loupané proso
150 g Mouka polohrubá
70 g Mák mletý
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 419kJ
26% Sacharidy 95 g
58% Tuky 44 g
16% Sodík 324 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jáhlové šišky s mákem postup přípravy receptu:

1

Jáhly v sítu promyjeme 2x vařící vodou (1 litr), pak je dáme do hrnce s 5 dl vody a 1/2 lžičkou soli. Vaříme je 30 minut a vyklopíme je do mísy. Vychladlé smícháme s moukou na polotuhé až tuhé těsto.

2

Na vále posypaném moukou si těsto dobře zpracujeme a vyválíme na tenké válečky, asi 1,5 cm silné a 4–5 cm dlouhé.

3

V misce smícháme pomletý mák s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem.

4

V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli.

5

Když se voda začne vařit, šišky do ní naházíme, promícháme a jakmile vyplavou napovrch, tak je hned vybíráme děrovanou naběračkou, dáváme je na talíře, posypeme připraveným mákem, polijeme rozpuštěným máslem a ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept