Kuře v balsamicu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v balsamicu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
700 g | Kuřecí prsa |
200 ml | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
1 hrst | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 561,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Citronová kůra, Citrony, Oříšky piniové, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v balsamicu postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa naklepeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a přikryjeme pečicím papírem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme v míse vychladnout. |
2 | Balsamico prošleháme s olejem a přilijeme šťávu z pečení. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a vroucí vodou spařené rozinky. Kuřecí prsa položíme na talíř, přelijeme připravenou zálivkou a necháme 12 hodin v chladu odležet. |
3 | Před podáváním necháme pokrm chvíli v pokojové teplotě. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na plochý talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme omytou rukolou, opraženými piniemi a podáváme s dílky omytého citronu. |